Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Veturat e vjetra ndotin më së shumti ajrin në Kosovë – Malisheva Press

Veturat e vjetra ndotin më së shumti ajrin në Kosovë

makinatNumri i madh i veturave të vjetra, të cilat po qarkullojnë nëpër rrugët e Kosovës, po konsiderohet si njëri nga ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Kosovë

 Ditëve të fundit sidomos në Prishtinë është raportuar për gjendje të rëndë të cilësisë së ajrit në Kosovë e ku për këtë çështje ekspertët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike paralajmërojnë efekte negative në shëndetin e qytetarëve nëse institucionet e shtetit nuk marrin masa për ta ulur nivelin e ndotjes në vend.
LEXO:  Policia zbuloi mbi 400 automjete pa doganë

Zyrtarë të Ministrisë dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) kanë thënë se për këtë problem MMPH-ja u janë drejtuar Ministrisë së Infrastrukturës lidhur më çështjen e rishikimit të vendimit për importin e makinave të vjetra.

“MMPH-ja është përgjegjëse për menaxhimin e cilësisë së ajrit dhe për këtë fushë ka punuar, duke u nisur prej kompletimit të legjislacionit, hartimit të dokumenteve strategjike, implementimit të tyre dhe implementimit të projekteve.