Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Malishevë: Temperaturat e ulëta shkaktojnë dëme në bujqësi – Malisheva Press

Malishevë: Temperaturat e ulëta shkaktojnë dëme në bujqësi

Temperaturat e ulëta, që kanë mbretëruar gjatë muajit prill, kanë shkaktuar dëme të mëdha. Vetëm 27 fermerëve lokal, ju kanë shkaktuar dëme në vlerë prej rreth pesëqind mijë euro. Kështu u tha në mbledhjen e rregullt të Këshillit të Drejtorëve, të cilën e drejtoi nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku.

Drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Murat Hoxha, gjatë raportimit të tij, tha se “komisioni vlerësues, për dëmet e shkaktuara në bujqësi, si pasojë e temperaturave të ulëta, i ka vizituar të gjithë ata fermer të cilët janë ankuar dhe dëmet e vlerësuar janë 488.246 euro”. “Numri i fermerëve të cilët janë ankuar, është 27 fermer, të cilët janë ankuar për dëme në pemëtari, vreshtari, serra dhe të mbjella pranverore (misër), dhe vetëm tek këta fermer, është vlerësuar ky dëm. Dëmet duhet të jenë shumë fish më të mëdha, marrë parasysh faktin se fermerët, jo të gjithë janë ankuar”, tha drejtori Hoxha