Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Sot pritet të zyrtarizohet prefiksi +383 për Kosovën, Serbia e quan kod rajonal – Malisheva Press

Sot pritet të zyrtarizohet prefiksi +383 për Kosovën, Serbia e quan kod rajonal

kodi-telefonikUnioni Ndërkombëtar i telekomunikacionit (ITU) sot pritet ta botojë buletinin e vet në të cilin duhet të publikojë se Kosovës i është ndarë numri thirrës treshifror +383.

Kosova këtë numër e ka marrë me lejen e Serbisë. Ministri serb i telekomunikacionit Rasim Lajiq më 3 dhjetor i ka dërguar një letër ITU-së në të cilën ka theksuar se jep pëlqimin për numrin thirrës treshifror 383 për rajon in gjeografik Krahina Autonome e Kosovë – Metohisë.

Në këtë korrespondencë, shkruan Novosti, Lajiq ka përkujtuar se n nakset teknike të buletinit Kosova përmendet t si “Kosovo*” me fusnotë : “Ky emërtim nuk e prejudikon qëndrimet për statusin dhe është në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit dhe me mendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për deklaratën e pavarësisë së Kosovës”.

E ashtuquajtura Zyrë për Kosovën më herë kishte sqaruar se Beogradi nga Prishtina edhe më tej do të thirret pa kodin thirrës por vetëm me 011, kështu që biseda do të tariforet si ndërmjet qyteteve.

20161215084113386646