Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Sot grevë në shkolla e universitete – Malisheva Press

Sot grevë në shkolla e universitete

Moszbatimi i një marrëveshjeje të nënshkruar vitin e kaluar nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) e ka shtyrë këtë sindikatë të thërrasë të hënën grevë njëditëshe në arsim.

Sipas Sindikatës, greva do të mbahet në shkollat fillore dhe të mesme, si dhe në 5 universitete publike që janë pjesë e SBASHK-ut, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kjo është hera e tretë brenda pak javësh që me kërkesë të kësaj sindikate në institucionet arsimore mbahen greva. Fillimisht më 14 shkurt ishte mbajtur grevë njëorëshe, kurse më 20 shkurt grevë dyorëshe.

SBASHK-u ka kërcënuar se nëse pas grevës njëditore nuk reflekton Qeveria për t’i realizuar kërkesat e tyre, më 13 prill do të futen në grevë të përgjithshme.

Sindikata po kërkon realizimin e marrëveshjes, të cilën e kanë nënshkruar vitin e kaluar me koalicionin PDK-AAK-Nisma. Pika kryesore e kësaj marrëveshjeje zbatimin e së cilës po e kërkon Sindikata është miratimi i Projektligjit për mësimdhënësit e viteve ‘90. Megjithatë, Qeveria për vitin 2018 nuk ka paraparë buxhet për këtë projektligj