Shikoni si duken përmbytjet në Shqipëri nga pamjet satelitore (Foto)

Përmbytjet që përfshinë Shqipërinë kryesisht pjesën Jugore dhe Qëndrore të vendit, janë pasqyruar edhe me imazhe satelitore.

Në imazhet satelitore të pasqyruara edhe nga Instituti i Gjeoshkencave, tregohet edhe harta e zonave të përmbytura. Mes tyre edhe dy nga zonat më të prekura si Fushë-Kruja e Novosela e Vlorës.

Ndërkohë, Instituti i Gjeoshkencave bën me dije se sot pasdite (e martë, dt.05), në përgjithësi, nuk priten reshje, përjashtuar ndonjë reshje të izoluar dhe të dobët, më e mundshme në qarkun e Kukësit (me kohëzgjatje të shkurtër).