Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Qeveria vazhdon me shkelje të re kushtetuese – Malisheva Press

Qeveria vazhdon me shkelje të re kushtetuese

qeveria

Gjyqtarët e Kushtetueses kanë pranuar një raport të ish-kolegut të tyre, Robert Carolan, sipas të cilit Qeveria ka shkelur Kushtetutën kur ka urdhëruar institucionet e pavarura që t’i nënshtrohen procesit të standardizimit dhe unifikimit të titujve të vendeve të punës, sipas një katalogu të hartuar nga Ministria e Administratës Publike.

Raporti pritet të përbëjë bazën e aktgjykimit për këtë rast, shkruan sot Koha Ditore.

Çështja është ngritur në Kushtetuese më 29 prill, disa kohë pasi ekzekutivi kishte kërkuar t’i nënshtroheshin procesit të “reformimit të administratës” edhe Institucioni i Avokatit të Popullit, Zyra e Auditorit të Përgjithshëm, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Komisioni i Pavarur i Medieve e Banka Qendrore.

Lënda është adresuar në Gjykatë nga Avokati i Popullit. (Artikullin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)