Përkrahje masive ndaj peticionit kundër zajednicës

peticioni3

Qytetarët e Kosovës, të mllefosur në këtë Qeveri jokompetente dhe mashtruese, me rreth 40 mijë nënshkrime vetëm për tri ditë, po tregojnë përfundimisht se janë vetëdijesuar dhe bindur se kjo Qeveri e ky pushtet oligarkësh dhe i kriminalizuar duhet të ndëshkohet me votë. Sipas analistëve dhe deputetëve, madje edhe të pozitës, kjo Qeveri e ka humbur busullën, prandaj duhet të largohet me protesta masive deri në theqafje

As optimistët më të mëdhenj nuk kanë pritur që inicimi i peticionit nga opozita e bashkuar, kundër vendimeve të Qeverisë së Kosovës, marrëveshjeve që u arritën në Bruksel, të cilat shkojnë në dëm të Kosovës, do të mund të mobilizojnë një masë kaq të madhe qytetarësh. Analistët politikë konsiderojnë se masiviteti i fillimit të nënshkrimit të peticionit për tri ditët e para mbi 40 mijë nënshkrime, tregon se qytetarët janë mllefosur aq shumë në këtë Qeveri jokompetente dhe mashtruese. Kjo tregon se ata përfundimisht janë vetëdijesuar dhe bindur se kjo Qeveri e ky pushtet oligarkësh dhe i kriminalizuar duhet të ndëshkohet me votë, pasi është mbushur kupa me qeverisjen e tyre të keqe, për t’iu dhënë shansin ideve dhe programeve të reja, që kanë për vizion forcimin e shtetit të së drejtës dhe zhvillimin ekonomik dhe mirëqenien për qytetarët.

Nuk përjashtohet madje fare edhe parashikimi i mundësisë së mobilizimit të opozitës dhe shoqërisë civile së bashku, që të sensibilizojnë qytetarët për të rritur numrin e nënshkrimeve jo vetëm për marrëveshjet e dëmshme të 25 gushtit, por edhe për korrupsionin, kontrabandën, evazionin, haraçin e vjedhjet, fajdetë e shumë të këqija të tjera, duke arritur një numër të nënshkrimeve mbi 300 mijë brenda dy javëve të ardhshme për të vazhduar me protesta, nëse Qeveria nuk reflekton me ofrimin e dorëheqjes së parevokueshme për të çuar vendin në zgjedhje të reja të parakohshme. “Unë mendoj që qytetarët e Kosovës po tregohen shumë koshientë për të gjitha zhvillimet që kanë ndodhur dhe po ndodhin rreth Kosovës/kosova sot/