Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Në Zvicër do të formohet shoqata “Malisheva” – Malisheva Press

Në Zvicër do të formohet shoqata “Malisheva”

diasporaKryetari i Malishevës, Ragip Begaj, sot është takuar me bashkatdhetarët tanë, që jetojnë dhe punojnë në botën e jashtme dhe që aktualisht gjinden në vendlindje.

Kryetari i Malishevës, Ragip Begaj, me bashkatdhetarët ka bashkëbiseduar për çështje të ndryshme.

Në këtë takim, u bë e ditur se bashkatdhetarët në Zvicër, deri në fund të gushtit, do ta formojnë shoqatën “Malisheva”.

“Qëllim i këtij takimi është, që të takohemi dhe të bashkëbisedojmë për çështje të ndryshme me interes për ju bashkatdhetar. Të jetosh larg vendit tënd, është e vështirë, por rrethanat e kohës, ju kanë imponuar këtë, mirëpo kontributi juaj për vendin, është shumë i madh, pasi ju jeni ata që përveç familjeve tuaja, e keni mbajtur edhe jetën institucionale, edhe luftën edhe zhvillimin e pasluftës, përmes kontributit që vazhdueshëm që jepni për vendin. Ne si komunë, po mundohemi që të angazhohemi maksimalisht në ofrimin e shërbimeve për çdo gjë që keni nevojë. Ju e mira e këtij vendi dhe e keni për borxh që t’ju ofrojmë shërbimet dhe respektin që meritoni”, tha mes tjerash në fjalën e tij, i pari i Malishevës, Ragip Begaj.

Më pas u diskutua për çështje të ndryshme, me të cilat përballen bashkatdhetarët, gjatë qëndrimit në vendlindje.

Nga folësit në këtë takim, nuk pati ankesa në ofrimin e shërbimeve nga ana e komunës, përderisa ngritën shqetësimet e tyre, lidhur me gjendjen e ambientit, për shkak të hedhjes së mbeturinave, vend e pa vend, pastaj në disa raste, për vendosjen e pengesave në rrugët, nga ana e qytetarëve, pranë shtëpive, mungesa e tabelave informuese nëpër vendbanime dhe mungesa e tabelave me emërtimet për rrugët, në fshatrat ku jetojnë.

Ndërsa, bashkatdhetari, Istref Rudaj, bëri të ditur, se me iniciativë të mërgimtarëve në Zvicër, kanë nisur procedurat dhe deri në fund të gushtit, do ta formojnë shoqatën “Malisheva” në Zvicër, e cila do të ketë kryesisht karakter humanitar dhe kulturor, dhe në të njëjtën kohë ju bëri thirrje bashkatdhetarëve nga Malisheva, që ti bashkohen kësaj shoqate dhe të japin kontributin e tyre.