Në këtë kohë do të falet Kurban Bajrami

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët dhe opinionin e gjerë se dita e parë e festës së Kurban – Bajramit, është ditën e premte më 1 shtator.

Manifestimi qendror për territorin e Kosovës, kushtuar festës së Kurban – Bajramit, mbahet në  Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

“Manifestimi fillon në ora 5:15, me faljen e namazit të sabahut, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste, të cilën do ta mbaj Hetem ef. Sopjani  – kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prishtinë”.

Namazi i Kurban – Bajramit falet në ora 06:37 të cilit do t’i prij Jakup ef. Çunaku- drejtor i Medresesë “Alaudin” në Prishtinë,  ndërsa   Hytben – mesazhin e Kurban – Bajramit do ta mbaj, kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri  Bajgora.

Me rastin e festës së Kurban – Bajramit, Ditën e parë, më 1 shtator Kryesia e BIK, si tradicionalisht organizon pritje përurimi në selinë e Kryesisë nga ora 9:00-12:00.