Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Mjaftuan tre muaj që Qeveria Haradinaj t’i përgjysmojë rezervat shtetërore – Malisheva Press

Mjaftuan tre muaj që Qeveria Haradinaj t’i përgjysmojë rezervat shtetërore

Qeveria e vendit është treguar dorëlirë me mjetet rezervë të buxhetit. Vetëm për tre muajt e parë të këtij viti ka shpenzuar gjysmën e mjeteve të rezervave, shkruan sot Koha Ditore.

Nga 4.8 milionë euro, ajo ka shpenzuar 2.4 milionë euro. Megjithatë, edhe pse e kishte ngritur vetë si shqetësim në një nga mbledhjet e Qeverisë së Kosovës, ministri i Financave Bedri Hamza ka thënë se shpenzimi nga rezervat nuk e rrezikon stabilitetin makrofiskal të vendit, vetëm se duhet të ketë planifikim më të mirë nga organizatat buxhetore.

Në raportimin e përbashkët para dy komisioneve parlamentare, atë për Buxhet dhe Financa dhe atij për Mbikëqyrje të Financave, Hamza ka thënë se nëse i referohen historikut të shpenzimit të rezervës, del që në mesatare rezerva publike në vitet e fundit është shpenzuar prej 7-8 milionë eurosh.

Sipas tij, në vitin 2016 janë shpenzuar 8 milionë euro prej rezervës shtetërore, ndërsa në vitin 2017 janë shpenzuar 6 milionë e 900 mijë.