Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Me protesta kundër kolonizimit – Malisheva Press

Me protesta kundër kolonizimit

veriu

Shqiptarët e pjesës jugore të Mitrovicës, si dhe ata në veri nuk i përjashtojnë protestat si masë për t’i parandaluar punimet në ndërtimin e vendbanimit të ashtuquajtur “Lugina e Diellit”, projekti më i madh që e ka financuar Serbia në Kosovë në periudhën e pasluftës. Serbët ua kanë bllokuar rrugën banorëve të lagjes “Kroi i Vitakut”.

Shqiptarët e jugut, si dhe ata të veriut të Mitrovicës dhe të komunave Zveçan, Zubin Potok e Leposaviq, nuk e përjashtojnë fare mundësinë që me protesta ta parandalojnë ndërtimin e vendbanimit të të ashtuquajtur “Lugina e Diellit”, madje ata sigurojnë se ky ka mbetur mjeti i vetëm për të bllokuar kolonizimin e veriut të Kosovës që në fillim.

“Këtë projekt kolonizues duhet mbajtur ‘në ajër’ me protesta” thonë ata, shkruan sot ‘Zëri’.
Shqiptarët e veriut në anën tjetër shprehen të habitur se si asnjë subjekt politik nuk e ka marrë seriozisht një vendim konkret për ta parandaluar ndërtimin e vendbanimit, ndërsa siç thonë ata, tani merren vetëm me urën, ndërsa “Luginën e Diellit” as që e përmendin.