Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Me 24 prill Malisheva mikpritëse e Konferencës ’’Ethet Hemorragjike Krime-Kongo në Kosovë” (agjenda) – Malisheva Press

Me 24 prill Malisheva mikpritëse e Konferencës ’’Ethet Hemorragjike Krime-Kongo në Kosovë” (agjenda)

konferenca rriqeratShoqata e Infektologëve e Kosovës dhe QKMF”Dr.Shpëtim Robaj” në Malishevë, organizojnë Konferencë një ditore me temën: Ethet Hemorragjike Krime-Kongo në Kosovë.
Në këtë Konferencë është i ftuar edhe Këshilli ndërministror për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike.
Konferenca do të mbahet me 24 prill 2015,ora 12 në Restorant “Kastrati” në Malishevë.
Kështu ka bërë të ditur Dr. Besim Zogaj në emër të këshillit organizativ.

Ja agjenda e Konferencës:

KONFERENCË NJË DITORE
ETHET HEMORAGJIKE KRIME-KONGO NË KOSOVË
• 11:00-12:00 Regjistrimi
• 12:00-12:30 Hapja
Fjala e kryetarit të Shoqatës së Infektologëve të Kosovës:
Prof. Dr Muharrem Bajrami
Fjalë përshëndetëse:
• Ministri i Shëndetësisë, Dr Imet Rrahmani,
• Ministri i MMPH, Prof. Dr Ferid Agani,
• Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj
• Dekani i Fakultetit të Mjekësisë, Prof. Dr Salih Ahmeti
• Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK, Dr. Curr Gjocaj
• Drejtori i IKSHP, Prof. Dr Naser Ramadani
SEANCA E PARË
Moderatorë: Prof. Dr Muharrem Bajrami, Prof. Dr Salih Ahmeti, Prof. Dr Hamdi Ramadani, Dr Besim Zogaj
• 12:30-12:40
ECURIA E PICKIMEVE NGA RRIQRAT NË KOMUNËN E MALISHEVËS 2007-2014
V. Haxhiaj, A.Thaçi, M.Kryeziu, Sh.Paçarizi, A.Begaj, V.Gashi
• 12:40-12:55
KARAKTERISTIKAT E ETHEVE HEMORAGJIKE NË RAJONIN E PRIZRENIT ME AKCENT TË VEÇANTË NË KOMUNËN E MALISHEVËS 2001-2014
Nurishahe Hulaj1, Naser Ramadani1, Isuf Dedushaj, Ilir Begolli, Lebibe Hashani, Myrvete Rexhepi1, Nazif Ahmeti1, Agron Hoxha1 Skender Hoti2, Besim Zogaj2, Hajdin
Berisha2, Sali Bytyqi3, Milit Elshani3, Frasher Behluli3, Valmira Haxhijaj2, Fejz Hoti2, Jeton Bytyqi2, Aziz Thaqi2, Florije Boshnjaku4, Shefqet Paqarizi2, Milazim Zogaj1.
• 12:55-13:10 Diskutimi
• 13:10-13:30 Pauzë për kafe
SEANCA E DYTË
Moderatorë: Prof. Dr Salih Ahmeti, Prof. Dr Naser Ramadani, Dr Lindita Ajazaj-Berisha, Dr Aziz Thaçi
• 13:30-13:50
VËSHTRIM I EHKK NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
S. Ahmeti, M. Bajrami, H. Ramadani, Sh. Dreshaj, L. Ajazaj, B. Halili, S. Namani, T. Doda, I. Sadiku, V. Krasniqi, A. Berisha, H. Gashi
• 13:50-14:00
EHKK NË KUJDESIN PRIMAR SHËNDETËSORË
B. Zogaj, M. Gashi, G. Krasniqi, N. Morina, A. Krasniqi, A. Krasniqi, A. Mazreku
• 14:00-14:20
PREDIKTORËT E FATALITETIT GJATË EPIDEMISË SË VITIT 2013
L. Ajazaj, S. Ahmeti, B. Halili, E. Qehaja, A. Vishaj, M. Mehmeti, V. Berisha, A. Ponosheci, G. Morina, A. Kosumi, N. Hasani
• 14:20-14:30
DETEKTIMI I SHTAMEVE TË VIRUSIT TË EHKK NË RRIQRAT E KOSOVËS
K. Sherifi, S. Ahmeti, Xh. Jakupi, A. Robaj, S. Muji, P. Emmerich, A. Krüger
• 14:30-14:45
STRATEGJIA KOMBËTARE PËR PARANDALIMIN DHE LUFTIMIN E EHKK
N. Ramadani
• 14:45-15:00
MASAT PARANDALUESE DHE KONTROLLUESE PËR EHKK
I. Humolli
• 15:00-15:30
DISKUTIMI
15:30
MBYLLJA
DREKA (Restaurant “Kastrati” Malishevë)