Malishevë: Prej nesër fillon vaksinimi i qenve shtëpiak (qenve me pronarë)

Drejtoria për Bujqësi dhe Pylltari, ka bërë të ditur se nga nesër, 28 mars 2018, fillon vaksinimi i qenve me pronar. Vaksinimi bëhet kundër sëmundjes së tërbimit dhe dehelmetizimin e tyre kundër ekinokokut. Me këtë rast, luten të gjithë pronarët e qenve, që të bashkëpunojnë me ekipet për vaksinimin e qenve.

Po ashtu, njoftohen të gjithë pronarët e qenve, se njoftimet për vaksinimin e qenve në vendbanimin e tyre, do të bëhen dy ditë më herët në vendet publike, siç janë shkollat, dyqanet dhe shtyllat elektrike nëpër fshatra.

Ky projekt, është i mbështetur nga Drejtoria e Bujqësisë.