Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Malisheva pa ujë – Malisheva Press

Malisheva pa ujë

Derisa, po mbretërojnë temperatura tropikale në mbarë  vendin, Malisheva nuk është përballur deri tash me zjarre, duke mos priashtuar, ndonji vatër të vogël zjarri fushorë. Por qytetarët e Malishevës po përballën me  mungesa të ujit të pijshëm, shkak i thatësirës që   po mbretëron, tash e disa javë.

Vështirësia  me ujë të pijshëm, po u shkakëton problem, jo vetëm qytetarëve që  shfrytëzojnë puset shtëpiake, por edhe atyre të cilëve janë në rrjetin e ujësjellësit, të Hidroregjionit jugor.

,,Komuna, brenda potencialeve njerëzore, mekanizmit që posedon, ka rritur ndjeshëm përkujdesjen, angazhimin që ta përballoi dhe tejkaloi këtë situate emergjente këtyre ditëve, duke angazhuar, Njësinë e Zjarrfikësve, cisternat me ujë dhe t’i furnizojnë qytetarët, brenda mundësive dhe mekanizmit që kemi”. Gjithëherë  sipas ,zyrtarit  të  Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, Halit Mazrekut.

I cili edhe kërkon nga qytetarët që të mos shpërdorojnë ujin  e pijshëm, për ujitje , autolarje etj.

Vështirësi nga ky mot ekstrem, po kanë edhe shumë pacientë, që vuajnë nga smundje të ndryshme, raporton, Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Hajdin Berisha, i cili theksoi ,, Po kemi mungesë të hapësirës në Qendrën e Mjeksisë Familjare, por edhe përkundër kësaj, gjendjen e kemi nënkontrollë, kurse raste më të rënda i drejtojmë për Qendrën Klinike Universitare, (QKUK), prandaj Qendra e Mjeksisë Familjare Malishevë ,, Shpëtim Robaj” (QKFM), apelon të qytetarët që t’u shmangën udhëtimeve të panevojshme dhe ekspozimit në diell.