Konjufca ka dy pyetje për vdekjen e Astrit Deharin

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje Glauk Konjufca, ka ngritur dy pyetje para deputetëve të Kuvendit të Kosovës në lidhje me rastin e vdekjes së Astrit Deharit .

Konjufca ka pyetur se kush dha urdhër nga pushteti që të burgosej aktivisti i VV-së Astrit Dehari dhe cilët janë ata persona të cilët i kanë fabrikuar provat qe Astrit Dehari të arrestohej.

Konjufca tha se procesi i hetimit të vdekjes së Deharit në burgun e Prizrenit është dëmtuar përfundimisht, me rastin e vdekjes së dëshmitarit kyç njëherësh shokut të dhomës së burgut së Deharit, Naser Makollit.

Sipas Konjufcës, Makolli kishte dëshmuar se Dehari ndjehej i kërcënuar dhe i frikësuar gjatë kohës së paraburgimit.

“Në vendet demokratike vdekja e një dëshmitari të rëndësishëm në burg, bëhet problem politik”, tha Konjufca.

Ai theksoi se Astrit Dehari vdiq kur po mbahej padrejtësisht në burg, dhe se jetën e tij e kishte një institucion shtetëror i kapur nga krimi.