Ja si po shkatërrohen tokat bujqësore nga Bechtel Enka në Kaçanik!

Në rreth 26 ari tokë, Azem Koraqi nga fshati Kovaqec kishte nisur të mbjellë misër. Por, ndryshe nga vitet e tjera, Azemi nuk do të mund të sigurojë të ardhura nga planifikimi që kishte bërë, pasi toka i është dëmtuar.

Ai pretendon se kompania Bechtel Enka po dëmton tokat bujqësore në Kaçanik, pronarët pa përgjigje pa lejen e tij, ka sjellë gurë e rërë nga punimet që është duke ndërtuar në autostradën “Arbën Xhaferi” dhe toka bujqësore i është mbushur edhe me ujë, raporton Bechtel Enka.

Dëme në toka bujqësore nga kjo kompani ka pasur edhe në fshatrat Ivajë, Bicec, dhe Kotlinë.

Në komunën e Kaçanikut, në anën tjetër, deklarojnë se kanë pranuar ankesat nga banorët, por sipas zyrtarëve komunalë, disa kanë arritur marrëveshje me kompaninë për kompensim, raporton KTV.

Sipas një vlerësimi që ka bërë Drejtoria e Bujqësisë, dëmet në toka bujqësore nga punimet e Behchtel & Enka, duke përfshirë edhe vërshimet nga reshjet e fundit, arrijnë deri mbi 24 mijë euro.

Ndërkohë, Qeveria e Kosovës ditë më parë i ka dhënë 53 milionë euro shtesë kësaj kompanie për ndërtimin e autostradës “Arbën Xhaferi”