“Isa- Hasha – Esat Pasha”

isa_hashaNjë grafit i ri ka vërshuar rrugët e Prishtinës. Një grafit me rimë dhe me akuzë: “Isa – Hasha, Esat Pasha”.

Aludimi i grafitit është i qartë: Esat Pashë Toptani, një tradhtar i shqiptarëve dhe bashkëpunëtor i Beogradit, pak pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë në vitin 1912, shpallur hero nga Serbia dhe i nderuar nga politikanë aktualë serbë .

Isa Mustafa dhe Hashim Thaçi pritet që më 25 gusht në Bruksel të nënshkruajnë marrëveshjen për formimin e “Zajednicës” serbe në Kosovë.

Një ditë pas tyre, në Vjenë, kryetarja e vendit Atifete Jahjaga nënshkruan Marrëveshjen kufitare me Malin e Zi.

Opozita thotë se me këtë Marrëveshje Kosova ka humbur 12 mijë hektarë tokë. /koha