Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
FSK ende pa helikopter, aktualisht ka vetëm një pilot – Malisheva Press

FSK ende pa helikopter, aktualisht ka vetëm një pilot

Edhe pse është paraparë tash e disa vite që Forca e Sigurisë së Kosovës të pajiset me helikopter, një gjë e tillë nuk ka ndodhur ende. Të pasurit në dispozicion të mjeteve të tilla të transportit është esenciale sidomos në rastet e emergjencave por një gjë e tillë nuk pritet të ndodhë për një afat të shkurt kohor.

Të paktën një afat të tillë nuk kanë preferuar të japin as Kryeministria dhe as Ministria e Forcës dhe Sigurisë së Kosovës.

Në një përgjigje të tyre për Indeksonline, thuhet se blerja e helikopterëve kërkon planifikim të mirëfilltë buxhetor dhe teknik.

“Blerja e helikopterëve kërkon një planifikim të mirëfilltë si buxhetor ashtu edhe teknik. Njësiti i Helikopterëve do të jetë i përbashkët me disa ministri, prandaj kjo çështje aktualisht është kompetencë e Kryeministrisë”, u potencua në përgjigjen e tyre.

Sipas Zyrës për Informim pranë Ministrisë së Forcës dhe Sigurisë, furnizimi me helikopter është paraparë të jetë aset i përbashkët qeveritarë i disa ministrive, si Ministria e Forcës dhe Sigurisë së Kosovës, Policisë së Kosovës, Agjencinë për Menaxhimin e Emergjencave dhe Ministrisë së Shëndetësisë.

“Sipas rekomandimeve të dala pas Rishikimit të Strategjisë të Sektorit të Sigurisë së Kosovës (RSSS), njësiti i helikopterëve është rekomanduar të jetë aset qeveritar, pra helikopterët të jenë aset i përbashkët i disa ministrive (MFSK-së, MPB /Policia e Kosovës dhe Agjencinë për Menaxhimin e Emergjencave, Ministrisë së Shëndetësisë etj)”, thanë ata.

Por edhe po të kishte helikopter Forca e Sigurisë së Kosovës nuk posedon në gjirin e saj persona të shkolluar si pilot apo inxhinierë të aviacionit, ku deri më tash FSK ka vetëm një pilot helikopteri dhe dy inxhinier/teknik të mirëmbajtjes.

“Për shkak të strukturës, FSK-ja ende nuk është e plotësuar me  kuadro dhe pjesëtarë të cilët janë shkolluar dhe trajnuar për drejtimin dhe mirëmbajtjen e helikopterëve. Tani për tani FSK ka një pilot helikopteri dhe dy inxhinier/teknik të mirëmbajtjes”, thanë zyrtarët për informim nga MFSK-ja.

Bazuar në përgjigjen e Ministrisë së Forcës dhe Sigurisë aktualisht është edhe një pjesëtar i FSK-së i cili po shkollohet për pilot të helikopterit./Indeksonline/