Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Elonë Kastrati nga Vërmica, aktiviste e barazisë gjinore në Gjermani – Malisheva Press

Elonë Kastrati nga Vërmica, aktiviste e barazisë gjinore në Gjermani

Elone_kastratiElonë Kastrati ditë më parë, në një prezentim që bëri në TEDxPrishtinaWomen shpalosi gjithë realitetin dhe situatat në të cilat femrat ndihen në siklet dhe sfidat që i kanë femrat kosovare e sidomos të atyre femrave që jetojnë jashtë.

Ajo flet për rastet kur diskriminohen, rastet kur femrat që jetojnë në Gjermani e vendet tjera në rajon diskriminohen duke u detyruar të dashurojnë patjetër djem shqiptar e kosovar.
Madje ajo nuk heziton edhe të flasë për tabu-të të cilat femrat frikësohen të i flasin apo të i shfaqin ndaj të tjerëve. Për më shumë shikoni prezentimin e Elonës.

Ajo është e njohur për iniciativën e saj #PadsAgainstSexism apo #PecetatKundërSeksizmit. 19 vjeçarja u bë e njohur për shkruarjen e mesazheve kundër seksizmit në peceta sanitare dhe për shpërndarjen e tyre në vendlindjen e saj Karlstruhe, si mënyrë për të ngritur vetëdijën mbi barazinë gjinore.

Elona është lindur në Gjermani, ndërsa është me prejardhje nga fshati Vërmicë i Komunës së Malishevës. /MalishevaPress