Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Dyshime për keqpërdorime në tenderin milionësh për mbytjen e rriqrave – Malisheva Press

Dyshime për keqpërdorime në tenderin milionësh për mbytjen e rriqrave

Përfaqësues të organizatave joqeveritare, që janë duke monitoruar tenderin gati njëmilionësh të Ministrisë së Bujqësisë për mbytjen e rriqrave, po dyshojnë se kompania e kontraktuar për këtë qëllim po përdor një preparat shumë të rrezikshëm që nuk i mbyt rriqrat, por që shkatërron gjallesat që gjenden në zonën epidemike.

Tenderi gati milionësh i Ministrisë së Bujqësisë për mbytjen e rriqrave në komunën e Malishevës dyshohet se po keqpërdoret nga konsorciumi i angazhuar për këtë qëllim.

Përfaqësues të Komunës së Malishevës, por edhe të shoqërisë civile, që janë duke e monitoruar këtë proces të prokurimit po dyshojnë se grupi i operatorëve ekonomikë “Zona Park”, “Flomed”, si dhe “Kosova ERH & Kotori”, që janë fituese të këtij procesi të prokurimit, janë duke përdorur preparate që nuk po i mbysin rriqrat, por që përdorimi i tyre po paraqet rrezik për jetën e gjallesave të cilat gjenden në ato vise, madje ata po alarmojnë se preparati që është duke u përdorur paraqet një rrezikshmëri të lartë, shkruan “Zëri”.

Këta kanë vërejtje edhe për mënyrën sesi kompania e kontraktuar po kryen spërkatjen në zonën epidemike.

Por në anën tjetër, përfaqësues të Ministrisë së Bujqësisë thonë se preparati që është duke u përdorur nga kompania e kontraktuar është i licencuar dhe nuk paraqet rrezik për shëndetin e njerëzve dhe të gjallesave.

Kështu po shprehet edhe pronari i kompanisë “Zona Park”, e cila është duke e implementuar tenderin në terren.

Sipas tij, puna është duke u realizuar ashtu siç është paraparë me kontratë.