Dorëzohet PAN-i!

Gjykata Speciale duhet t’i akuzojë edhe serbët, andaj po synohet plotësim – ndryshimi i Ligjit për Dhomat e Specializuara të Gjykatës Speciale.

Këto deklarata i bëri deputeti i Nisma për Kosovën, Haxhi Shala. Ai thotë se Specialja nuk shfuqizohet në tërësi por ndryshohet Ligji.

“Jo nuk është shfuqizim i tërësishëm është plotësim ndryshim i Ligjit”

“Është ajo çfarë e kanë nisur shoqatat e dala nga lufta për plotësim ndryshimin e Ligjit të Gjykatës Speciale që të mos sjellë një gjykatë etnike, të jetë një gjykatë që duhet t’i hetojë të gjitha krimet në Kosovë, jo vetëm një pjesë të pretendimeve tyre se gjoja ka krime”

E sa i përket çështjes së demarkacionit mes Kosovës dhe Malit të Zi, Shala thotë në “Fakt Plus” se kjo marrëveshje duhet të sillet sa më shpejtë në parlament dhe të kundërshtohet.