Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Be-ja dhe SHBA-ja marrin kritika të ashpra për ndërhyrje politike dhe dëmtim të demokracisë në Kosovë! (Dokument) – Malisheva Press

Be-ja dhe SHBA-ja marrin kritika të ashpra për ndërhyrje politike dhe dëmtim të demokracisë në Kosovë! (Dokument)

Ahtifetja, thaqi, isa, veseliNjë kritikë e ashpër ndaj politikës së Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës për atë që quhet “këmbim i demokracisë me zgjidhjen e mosmarrëveshjeve rreth statusit të Kosovës mes Kosovës dhe Serbisë” i bëhet në analizën politike “Zhbërja e progresit?”, të publikuar të enjten nga Këshilli për Politika të Demokratizimit (Democratization Policy Council – DPC), një organizatë me reputacion kjo me seli në Washington dhe në Berlin, raporton Gazeta Blic.

Në  studimin që për autor ka analistin dhe ekspertin e njohur gjerman për Ballkanin Bodo Weber, një njohës ky i jashtëzakonshëm i zhvillimeve në Ballkan tash gadi dy dekada arrihet tek përfundimi se BE-ja dhe SHBA-ja, prej vjeshtës së vitit 2014, kur kanë ndërhyrë në krijimin e Qeverisë PDK-LDK, i kanë shkaktuar dëm demokracisë së brishtë kosovare, me synimin e arritjes së përparimit në procesin e dialogut në Bruksel.

Pasi jep një kronologji të zhvillimeve politike në disa vitet e fundit në Kosovë, rolit të bashkësisë ndërkombëtare si dhe pasojave për vendin, analiza jep një listë rekomandimesh për BE-në, SHBA-në, Gjermaninë dhe Britaninë e Madhe, të cilat thuhet se duhet të bëjnë një sërë ndryshimesh në politikat e tyre në raport me Kosovën, me qëllim që të parandalohet përshkallëzimi i mëtutjeshëm i situatës dhe të forcohen demokracia e sundimi i ligjit në Kosovë./GazetaBlic.com/

Kliko më poshtë për analizën:

DPC Policy Paper Trading Democracy in Kosovo ALB