Arsimi pergaditet për grevë të përgjithshme në tetor

sbashk 1

Tetori mundet me gjetë Kosovën me grevë të pergjithëshme në sistemin arsimor.

Këtë paralajmrim e banë sot për Televizionin Rrokum Sindikata e Bashkueme e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, nëse nuk plotësohen disa nga pikat kyçe të tyre si: kontrata unike për mësimdhanës, rregullimi i çashtjeve të udhëtimit dhe tre pagat e mësimdhanësve.

Kryetari Jashari dje i ka dërgue nji ftesë Kryeministrit Isa Mustafa, Ministrit të Financave Avdullah Hoti, Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale Arban Abrashi dhe Ministrit të Arsimit, Arsim Bajrami që me bashkëbisedue për çashtjet dhe kërkesat reale e ligjitime, siç i quejnë ata.

Por në ministrinë e Arsimit thonë se po dialogojnë vazhdimisht me sindikalistët për me gjetë zgjidhjen e kërkesave.

Madje këshilltari politik në Ministrinë e Arsimit, Azem Guri thotë se nuk ka me pasë kurrfarë greve./tv rrokum/