500 ushtarë amerikanë vijën në Kosovë

Një batalion i ushtarëve amerikanë do t’i bashkohen NATO-s në Kosovë, njofton Klan Kosova.

500 ushtarët janë kontingjent i trupave nga Arkansasi, Teksasi, Karolina Veriore, Oklahoma, Kalifornia dhe Nju Jorku.

Trupat pritët të zëvendësojnë ushtarët amerikanë që po u mbaron misioni në Kosovë me 19 korrik.

Ky do të jetë rrotacioni i 23-të i ushtarëve amerikanë në Kosovë, prejse kanë ardhur së pari në vitin 1999.