Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/agp-core/classes/persistence/session/Agp_SessionAbstract.class.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/malishevapresswp2/wp-content/plugins/wcp-openweather/classes/UserOptions.class.php on line 90
Një delegacion nga qyteti i Sundern-it të Gjermanisë po viziton Malishevën – Malisheva Press

Një delegacion nga qyteti i Sundern-it të Gjermanisë po viziton Malishevën

224

Nga sot e premte, në Komunën e Malishevës, po qëndron një delegacion nga qyteti i Sundern-it nga Gjermania. Këtij delegacioni po i prinë i pari i Sundernit, z.Rahpl Brodel, i shoqëruar edhe nga drejtori për arsim i këtij qyteti dhe përgjegjësi për menaxhimin e ujërave. Delegacioni, është pritur nga i pari i Malishevës, z.Ragip Begaj me bashkëpunëtor, ndërsa kjo vizitë zhvillohet në kuadër të bashkëpunimit të ndërsjellë, tash e disa vite me radhë.

Pas pritjes nga kryetari i komunës, delegacioni ka marrë pjesë edhe në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku edhe ka mbajtur një fjalim rasti. “Ne si popuj kemi një histori të përbashkët, pasi pas luftës, ne jemi ndihmuar nga miqtë tanë, dhe ashtu sikur kemi pasur ne nevojë për miq, ashtu keni nevojë edhe ju. Bashkërisht mund të punojmë dhe të shkëmbejmë përvojat tona”, tha mes tjerash kryetari Sundernit, Rahpl Brodel.

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, e ka falënderuar delegacionin nga Sunderni për vizitën në Malishevë, si dhe i ka falënderuar për bashkëpunimin e ndërsjellë mes dy qyteteve. “Ne, nga lufta jemi dalë një vend tërësisht i shkatërruar, por me ndihmën e miqve ndërkombëtar, jemi ngritur, e në veçanti nga përkrahja e popullit gjerman, dhe për këtë ne ju falënderojmë dhe ju jemi mirënjohës”, tha Begaj.

Më pas, delegacioni nga Sunderni, të shoqëruar nga kryetari Begaj, kanë vizituar Qendrën e Kompetencës, gjimnazin, çerdhen për fëmijë, njësinë e Hidroregjonit jugor dhe më pas edhe disa punime në ndërtimin e ujësjellësit për dymbëdhjetë fshatra të Malishevës.

Gjatë kësaj vizite tre ditore, do të vizitohen edhe vende tjera ku realizohen projekte të ndryshme, si dhe vendet turistike në Komunën e Malishevës dhe në vend.

Qëllimi i kësaj vizite, është vazhdimi i bashkëpunimit me dy qyteteve dhe shkëmbimi i përvojave, sidomos në fushën e arsimit dhe të menaxhimit të ujërave, pasi Sunderni, ka përvojë të mirë në këto dy fusha.

Në këtë pjesë të Gjermanisë, jetojnë dhe punojnë një numër i madh i shqiptarëve, sidomos nga Komuna e Malishevës, ku edhe është e formuar shoqata shqiptaro-gjermane, të cilën e drejton z.Fadil Bytyçi nga Shkoza e Malishevës, i cili edhe është iniciator i bashkëpunimit mes dy qyteteve.

227 254